FABRİKASYON ŞUBESİ TEKNİĞİ
-
Şerbetlerde uzaklaştırılamayan renk maddesi olan melanoidinlerin ve bunların öncülleri oldukları bilinen Maillard Reaksiyonu ara ürünlerinden α-dikarbonil bileşiklerinin sulu ve koyu şerbetteki varlıklarının nicel analizinin yapılması.
-
Rafineride şeker pişiriminin vakum kazanlarında aşırı doygunluğun takip edilmesi yoluyla kontrolü ve otomasyonu.
-
Klasik şerbet arıtımında şerbetlerde renk gidermek amacıyla sülfitasyon, II. Kireçlemeye hava verme ve iyon değiştirme proseslerinin uygulanmasının araştırılması.
-
Ankara Şeker Fabrikası Bölgelerinin Pancarlarında Beyaz Şeker Veriminin ve Melas Şekerinin Hesaplanması.
-
Ankara Şeker Fabrikası Şerbetlerinde (Ham Şerbet, Sulu Şerbet, Koyu Şerbet ve Melas) Azotlu Bileşiklerin Seyri.
-
Ham Şerbet Arıtımının I. Karbonatlama Kademesinde Optimal Çökme Noktasının Otomatik Olarak Tayini ve Proses Kontrolünün Otomasyonunun Gerçekleştirilmesi.
-
Formalin yerine kullanılabilecek biyosit araştırması, 2013.
-
Fabrikaya Gelen Pancar ile Fabrikada İşlenen Pancar Arasındaki Beyaz Şeker Randımanı ve Melas Şekeri Farkının İncelenmesi.
-
Şerbet ve Şuruplardaki Melas Yapıcı İyonların Küspe Üzerinde Adsorplanarak Ortamdan Uzaklaştırılması, 2011.
-
Ankara Şeker Fabrikasına BMA Filtrelerinin Yerine Kullanmak Üzere Konulan Yeni Tip Koyu Şerbet Filtrelerinde Karşılaşılan Sorunların İncelenmesi.
-
Dik Refrijerantlarda Mekanik ve İşletme Sorunlarının Belirlenmesi ve Giderilmesi.